-

Tiltak og tjenester for barn og unge i kommunen

Rådgiver barn og unge en kommunal tjeneste for ungdom. Du kan ta kontakt med oss når du ønsker noen å prate med, eller om du skulle trenge rettledning, råd og hjelp når det gjelder: Skole – Familie – Konflikter – Rus – Jobb og fritid – Helse – eller andre ting som opptar deg akkurat nå.

Vi har taushetsplikt Det betyr at det vi snakker om blir mellom oss. Har du et problem vi synes er veldig alvorlig, vil vi diskutere dette med deg, for å se om andre kan hjelpe deg bedre enn oss. Koordinatoren kan hjelpe deg å komme i kontakt med disse.

Råd og rettleiing  Rådgiver barn og unge bidrar også med råd og veiledning til foreldre/pårørende og samarbeidspartnere som tar kontakt med oss. Vi samarbeider med andre som har kontakt med og jobber for ungdom i Senja kommune.

Terskelen for kontakt er lav Dersom du vil ha råd og tips, kanskje du er bekymret for en venn og lurer på hva du skal gjøre? Ring, send en e-post eller stikk innom. Her kan du være deg selv!

Kontaktperson: Telefonnr.: 966 25 334 e-post: inger.lise.meyer.tollefsen@senja.kommune.no

 

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom, lokalisert i 3. etg. ved Kvistad varehus på Finnsnes. Alle kommuner er pliktige til å ha HFU for ungdommer opp til 20 år. Noen ungdommer over 20 år benytter seg også av tilbudet.

Ved Helsestasjon for ungdom kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse, samt psykisk helse og hvordan du mestrer din hverdag. Du kan også få snakke med lege, ta graviditetstest og få satt p-stav.

På HFU møter du helsesykepleier og lege. Vi har drop-in, slik at du ikke trenger å bestille time før du kommer. Du kan også benytte deg av selvtest for å sjekke om du er smittet med klamydia. Det betyr at dersom du ikke har symptomer, men ønsker å teste deg, kan du få gjort det uten at du må ha en time hos helsesykepleier.

Kommunens 9. klassinger får seksualitetsundervisning ved HFU.

Helsestasjon for ungdom har åpent på torsdager fra kl. 13.00 – 18.00. Lege er tilstede fra kl. 16.00 – 18.00. De ansatte har taushetsplikt!

De som jobber på HFU er:

Vanja Hårseide, Helsesykepleier, Mobil: 906 44 305

Janne Heitmann Grande, Mpbil: 404 48 065

Lene Pettersen, Helsesykepleier, Mobil: 474 80 711

 

Tlf. HFU: 911 22 731.

Følg oss også Facebook-sida vår «Helsestasjon for ungdom i Senja kommune». Der legger vi ut nyttig informasjon, og ved endringer av åpningstider.

Barnevernet har som oppgave å sikre barn og unge trygge oppvekstvilkår. Barneverntjenesten skal søke å avdekke atferds-, emosjonelle og sosiale problemer så tidlig så mulig, og sette inn nødvendige tiltak for å gi barn, unge og familier hensiktsmessige hjelp.

Barneverntjenesten samarbeider med andre offentlige instanser, som for eksempel helsesøstertjenesten, barnehager, skoler, PPT, Nav og barne-og ungdomspsykiatri.

 

Tjenestens ansvar

Barneverntjenestens ansvar og arbeid består i hovedsak av følgende:

  • Råd og veiledning til foreldre og barn som er i en vanskelig situasjon
  • Hjelpe- og støttetiltak i hjemmet
  • Ivareta barn som har behov for et omsorgstilbud utenfor hjemmet
  • Utrede/lage sosialrapport i forhold til adopsjonssøknad
  • Samarbeide med andre offentlige instanser for å ivareta barn og unges interesser.

 

  • Familievernkontoret gir hjelp til enkeltpersoner, par og familier med samlivs- og relasjons utfordringer
  • Tjenesten er en lavterskel tjeneste som tar utgangspunkt i den enkelte families behov
  • Metodikken er systemisk- ser den enkelte i kontekst og relasjon
  • Det kreves ingen henvisning og tilbudet er gratis
  • Vi tilbyr veiledning til foreldre. 
  • Barn kan også få tilbud om samtaler
  • Mekling ved samlivsbrudd, foreldretvister og flytting.
  • Familievernkontoret er en frivillig tjeneste( med unntak av obligatorisk mekling)
  • Alle som jobber på familievernkontor har taushetsplikt
  • Dersom du har spørsmål kan du ta kontakt på tlf. 466 15 630 eller sende en mail til:  familievernkontoret.finnsnes@bufetat.no

bufdir.no

Tilbud

Krisesenteret tilbyr samtaler, støtte, veiledning og hjelper deg å ta kontakt med andre deler av hjelpeapparatet. Krisesenteret er et gratis lavterskeltilbud, og du trenger ingen henvisning.

Her kan du være anonym når du ønsker å snakke med noen for å finne ut hva du, eller noen du kjenner, er utsatt for. Du kan ta kontakt på telefon eller mail, avtale dagbesøk eller botid.

 

Kontaktinformasjon

Telefon: 778 45 260
Mail: post@krisesenteretmidt-troms.no

Den pedagogisk-psykologiske tjenesten (PPT) yter sine tjenester til Senja kommune og Sørreisa kommune. PPT har kontor i Kunnskapsparken på Finnsnes. PPT er en lovpålagt kommunal tjeneste med hjemmel i Barnehageloven og Opplæringsloven.  

 

Arbeidsoppgaver 

Tjenesten har ansvar for barn og unge med rett til opplæring, samt voksne med rett til grunnskoleopplæring. PP-tjenesten har både individ- og systemrettede arbeidsoppgaver. I individsaker skal PPT ha fokus på barn og unge med særskilte behov for at de skal ha gode utviklingsbetingelser i barnehage og skole. Dette kan gjøres ved utredning i forhold til vanskene som er tilmeldt, og tilby veiledning til foresatte, barnehager og skoler. På systemnivå skal PPT i sitt arbeid hjelpe barnehager og skoler med kompetanse- og organisasjonsutvikling, slik at de tilrettelegger for barn og unge med særskilte behov. PPT kan også bidra med å veilede i ulike arbeidsmetoder i barnehager og på skoler. Dette kan eksempelvis være forebyggende tiltak og/eller direkte tiltak for barn og unge med særskilte behov. PPT Senja har et lokalt autismenettverk. Både barnehager og skoler i tjenestens område er representert i nettverket. 

 

Målgruppe 

PP-tjenestens målgruppe er barn i førskolealder, elever i grunnskolen og voksne med rett til grunnskoleopplæring som ikke har eller ikke kan få tilfredsstillende utbytte av det ordinære opplæringstilbudet. Henvisninger til PPT skjer vanligvis i samarbeid mellom barnehagen/skolen og foresatte. Helsestasjoner, fastleger, sykehus, habiliteringstjenesten, foresatte og elever over 15 år kan også tilmelde barn og unge til PPT. 

 

Sakkyndig vurdering 

PPT skal sørge for at det blir utarbeidet en sakkyndig vurdering der loven krever det. Dette gjøres ved vurdering av behov for spesialpedagogiske tiltak for barn i førskolealder, elever i grunnskolen og for voksne med rett til opplæring.

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:

3. etg. Kunnskapsparken Finnsnes

9306 Finnsnes

E-post: ppt@senja.kommune.no

Tlf: 77 85 18 30